Belangrijke informatie “NTTC-CORONA PROTOCOL” voor leden en bezoekers

NTTC – Corona protocol

Geldigheid

De hierna genoemde maatregelen gelden vanaf 19 mei 2021. Indien de huidige corona situatie daar aanleiding toegeeft zal het protocol worden gewijzigd.

Deuren

Om zo min mogelijk contact te hebben met deurklinken hebben we er met rubberen deurstoppen voor gezorgd dat alle deuren altijd open staan. Dit betreft dus de deuren van de kleedkamers om in en uit te komen en de twee deuren om de zaal binnen te komen. Verder hebben we ervoor gezorgd dat de buitendeur altijd op de stand ‘open’ staat zodat de buitendeur automatisch opengaat wanneer je aan komt lopen.

Route bij betreden en verlaten NTTC

Bij binnenkomst is een ieder verplicht om via de dameskleedkamer naar de zaal te gaan en bij vertrek moet de herenkleedkamer gebruikt worden.

Aangeven van klachten

Bij binnenkomst in het gebouw staat een bord geplaatst waarop vermeld staat dat men het gebouw direct moet verlaten indien men corona relateerde klachten heeft.

Mondkapjes

Met betrekking tot het dragen van mondkapjes is er van overheidswege een dringend advies gegeven om mondkapjes te dragen in de openbare ruimtes binnen. Voor NTTC houdt dit advies het volgende in:

  • Tijdens het spelen wordt er geen mondkapje gedragen.
  • Er is een dringend advies een mondkapje te dragen als je niet speelt.
  • Zit je lang op een plek met voortdurend 1,5 meter vrije ruimte om je heen, dan kan het mondkapje af totdat die situatie ophoudt;
  • Tussen partijen word je geacht te gaan zitten en je plek zo min mogelijk te verlaten.
  • De mondkapjes moeten zelf worden meegenomen, NTTC verschaft geen mondkapjes.

Desinfecteren

Bij binnenkomst moeten de handen in het halletje bij de lift beneden worden gedesinfecteerd. Indien met het naar boven lopen de trapleuning wordt aangeraakt (of men met de lift naar boven gaat), moeten de handen bij binnenkomst in de zaal nogmaals worden gedesinfecteerd. Na het spelen dienen de handen wederom te worden gedesinfecteerd.

Trapleuning

Aangezien een trapleuning een van de meest besmette dingen lijkt te zijn is er onder en boven aan de trap een bord geplaatst waarbij vriendelijk wordt verzocht de trapleuning niet aan te raken. Indien dit een probleem is, kan/mag men gebruik maken van de lift. Om er extra de aandacht op te vestigen dat de trapleuning niet wordt aangeraakt, wordt er over de leuning een aantal kokers geplaatst (isolatiekoker voor verwarmingsbuizen).

Douchen / omkleden

Er kan géén gebruik gemaakt worden van de douches, dit moet thuis gebeuren.

Er wordt aan de leden, maar ook aan de spelers en speelsters van de bezoekende verenigingen, gevraagd de sportkleding reeds thuis aan te trekken.

Als mensen zich toch willen omkleden bij NTTC kan dat, maar moet de kleding in de sporttas bewaard blijven want er mag niets in de kleedkamer achterblijven.

Dit geldt natuurlijk ook voor iedereen met het wisselen van de sportschoenen, de gewone schoenen zullen in de sporttas mee de zaal ingenomen moeten worden.

Speelavond verdelen in twee groepen

Om te voorkomen dat alle leden tegelijk aanwezig zijn waardoor het besmettingsgevaar vergroot wordt, worden de speelavonden in twee tijdseenheden verdeeld, waarbij de leden van tevoren moeten aangeven of ze in het eerste of tweede gedeelte willen spelen.
Het eerste tijdvak is van 19:00 – 20:45 uur en het tweede tijdvak van 21:00 – 22:45 uur.

De 55+groep, die alleen op de woensdagmiddagen traint, is dusdanig klein dat verdelen in groepen niet nodig is.

Presentielijst tekenen

Wij moeten i.v.m. een eventueel later uit te voeren “bron- en contactonderzoek” door de GGD bijhouden wie er in de zaal zijn geweest. Hiertoe moet iedereen zijn naam en telefoonnummer alsmede de verenigingsnaam opgeven. Daarnaast dient men aan te geven dat men geen Corona gerelateerde klachten.

Dit kan op de achterkant van het barformulier worden ingevuld door de barman/zaalwacht. Tegenstanders krijgen een formuliertje waarop de namen en de telefoonnummers op worden genoteerd en dit wordt bij de barman/zaalwacht ingeleverd.

Toiletten

De toiletten worden bij voorkeur niet gebruikt. Bij heel hoge nood moet je hierna de toiletbril, de kraan en deurknop ontsmetten met ontsmettingsmiddel dat op het toilet aanwezig is.

Tassen

De sporttassen worden tijdens het spelen onder de tafel gezet en na het spelen worden de sporttassen geplaatst onder de stoel of naast de barkruk waar men op zit.

Ballen

Het is de bedoeling om zo weinig mogelijk de bal met de handen aan te raken. Met serveren kan het natuurlijk niet anders, maar een bal die van een andere tafel komt kan je ook met je voet terugbezorgen of met je batje van de grond wippen en dan terug slaan.

Bij elke training of wedstrijd moet je niet alleen je handen desinfecteren, maar ook een schoon balletje gebruiken. Deze zitten in een emmertje met het opschrift ‘schone ballen’ dat centraal  in de zaal staat (bij de ingang van de zaal, naast de desinfectiepomp) en bij iedere tafel waar competitie wordt gespeeld.

Na elke partij of trainingspotje moet de gebruikte bal in het emmertje met het opschrift ‘gebruikte ballen’ worden gelegd.

Tafels

Na elke (competitie)wedstrijd moet de tafel worden gedesinfecteerd met een desinfectie-spray. Deze spray is onder de tafel te vinden.

Inrichting van de zaal tijdens speelavonden

Er worden op de speelavonden 4 tafels opgesteld. De teams wordt gevraagd zoveel mogelijk in de buurt van hun speeltafel te blijven zitten en onderling 1,5 m. afstand te houden.

Indien de niet-competitiespelers niet spelen, moeten  ze gebruik maken van de barkrukken achter de verhoogde afzetting, met inachtneming van een onderlinge afstand van 1,5 m. 

 Kantine en bardienst

De kantine is gesloten en daardoor wordt er tijdelijk ook geen bardienst verricht. Wil je tijdens de aanwezigheid in het pand toch wat drinken, zal dat van huis meegenomen moeten worden. Het is de bedoeling dat men na afloop van de training en de competitiewedstrijd zo snel mogelijk huiswaarts keert en dus niet “onnodig” in de zaal blijft hangen.

Daar er veel zaken zijn waar met het gereedmaken van de zaal rekening mee gehouden dient te worden zullen Hans Stapels en Karel te Lindert deze werkzaamheden voor hun rekening nemen.

Relatie met regelgeving van het RIVM, de Veilgheidsregio Midden Holland, de NOC/NSF en de NTTB

Het spreekt voor zich dat de maatregelen die in dit protocol zijn opgenomen in overeenstemming zijn met de regelgeving van de genoemde organisaties.

Aantal keer bekeken: 270

Share

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.