Koninklijke onderscheiding voor Wim Schuurs

Op zaterdagmiddag 16 september jl. heeft ‘onze’ W. (Willem) Schuurs uit Nieuwerkerk aan den IJssel een Koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Gert-Jan Kats. Tijdens een bijeenkomst ter ere van het 60-jarig bestaan van de Nieuwerkerkse Tafeltennisclub (NTTC) en zijn 40-jarig jubileum als vrijwilliger bij deze vereniging, werd de decorandus benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Café Rustwat aan het Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel. Omroep Zuidplas was hierbij aanwezig en maakte een mooi verslag.

Wim Schuurs (76 jaar) is sinds 1978 actief als vrijwilliger, op zowel bestuurlijk als uitvoerend niveau. Vanaf 1978 tot juni 2017 was de decorandus bestuurslid bij NTTC.

Binnen NTTC pakken bestuursleden vaak zelf de acties op, die zij tijdens vergaderingen afspreken. Ondanks zijn recente afzwaaien als bestuurslid, faciliteert Wim nog altijd competitieavonden, maakt hij speelschema’s tijdens kampioenschappen en toernooien, treedt hij op als toernooileider en maakt hij foto’s voor de clubmedia.
Tussen 1978 en 2000 was Wim wedstrijdsecretaris van NTTC. Hij zorgde voor de teamsamenstelling, overlegde/onderhandelde met de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) over de wedstrijdschema’s en indeling van de teams, zocht invallers bij uitval, verzorgde de communicatie over de wedstrijden en nam deel aan het overleg van wedstrijdsecretarissen met de NTTB.
In 1995 was de Wim initiator van ‘Het Balletje’, ons clubblad.  ‘Het Balletje’ bevat alle actuele informatie (zoals competitieschema’s) die voor leden van belang is en blikt terug op gebeurtenissen. De decorandus was niet alleen de grondlegger van het clubblad, maar als (eind)redacteur ook de drijvende kracht. Met ingang van 2016 is het clubblad omgezet in een jaarverslag, waarvan de decorandus ook de (eind)redacteur is.

Sinds 2005 is Wim als vrijwilliger betrokken bij de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel (HVN). Voor een instelling als de HVN is een goede documentatie van de collectie onontbeerlijk. De decorandus levert daaraan zijn bijdrage door het fotograferen van de collectie en zijn foto’s onder te brengen in het aangekochte systeem. Hij fotografeerde al meer dan 8.000 (historische) objecten, die ook worden gebruikt voor de website, nieuwsbrieven, persberichten van HVN en de lokale kabelkrant. Daarnaast werkte hij mee aan een presentatie over de collectieregistratie.

 

Namens het bestuur willen wij Wim heel erg bedanken voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij de club en hem van harte feliciteren met zijn koninklijke onderscheiding.

Aantal keer bekeken: 211

Aantal keer bekeken: 211

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.