TT-app : stap in de goede richting

De TT-app is een nieuwe App in het tafeltenniswereldje. De app is gemaakt door Toni van de Wiel van ttv Hilversum, in samenwerking met de NTTB.

TTappOp de app vind je alle wedstrijd­info van alle seizoens­competities zoals ze ook in NAS staan, maar dan handzaam gepresenteerd voor gebruik op een smartphone. Ook kun je zien welke teams er spelen, wat een speler de afgelopen seizoenen heeft gespeeld en kun je snel en eenvoudig aanvangstijden en wedstrijdnummers opzoeken. Bovendien is het erg handig dat je je favoriete teams kunt toevoegen.

Eigen account
Spelers (met een account) kunnen hun eigen wedstrijden live bijhouden, waardoor iedereen snel en eenvoudig de resultaten van zijn favoriete teams en spelers kan bekijken.

Je kunt de app downloaden voor Android en voor IOS (Apple). Daarnaast bestaat er ook de website die zich gedraagt als een app, waardoor deze ook op de smartphone goed te gebruiken is.

Iedereen die eenmaal een account heeft kan eenvoudig andere competitie­spelers óók toegang geven. Je hoeft daarvoor alleen bonds­nummer en e-mailadres in te vullen waarna de nieuwe speler een toegangs­code toegemaild krijgt. Wil je zelf ook toegang? Stuur dan een mailtje naar Martin.

Adresgegevens + website van de teams
Vanaf november 2015 zijn ook de adresgegevens van de verenigingen opgenomen. In een een eerder stadium schreef Toni van de Wiel:
“Het tonen van de adresgegevens van een team staat op mijn planning. Ik heb gepland om dat in de volgende versie op te nemen. Een link naar de website van een club is wat moeilijker omdat ik niet de beschikking heb over die data. Misschien is het wel opgenomen in NAS, maar de publieke interface van NAS toont die gegevens niet waardoor ik er niet bij kan. TTapp en ik hebben geen toegang tot de admin-interface van NAS.”

Toekomstige wijzigingen: telbord + teamplanning
Op de vraag of we in de toekomst nog belangrijke aanpassingen mogen verwachten schreef Toni op 18-11-2015:

“Grote wijzigingen die nog op mijn planning staan zijn de (her)introductie van het telbord en een teamplanning-module.

Met het telbord kun je echt live, punt voor punt, de stand bijhouden. Het idee is dat de scheidsrechter een smartphone op zijn tafeltje legt en dat je een iPad of andere tablet als telbord neerzet. Met de smartphone tik je telkens een punt bij voor een speler en op de tablet wordt de stand direct live ge-update. Details moet ik nog invullen, maar dat is globaal het plan. Ik denk serieus dat je op deze manier vooral de jeugd nog meer voor tafeltennis kunt enthousiasmeren!

Met de teamplanning kun je aan het begin van het seizoen met je teamgenoten een planning maken over wie welke wedstrijd speelt. De meeste teams maken nu gebruik van afspreken.nl of soortgelijke sites of gebruiken een Excel sheetje daarvoor. Ik zie wel mogelijkheden om dat geheel in TTapp onder te brengen. Ik heb dit seizoen al wat geëxperimenteerd met software die probeert om de meest gunstige combinatie van een uit/thuis verdeling onder de teamspelers uitrekent, rekening houdend met voorkeuren van de spelers. Voor mijn eigen team lag de situatie nog wat ingewikkelder omdat wij met vijven gelijktijdig regulier en duo spelen, maar ook daar kwam de software uiteindelijk met een leuk voorstel.

Het telbord zou binnen een aantal weken in ieder geval als een test-versie beschikbaar moeten zijn en ik hoop de teamplanner te kunnen introduceren voordat het nieuwe seizoen begint.”

Als tussenstap naar het digitale wedstrijdformulier?
Al met al denk ik dat met de samenwerking tussen de NTTB en de TT-app een stap in de goede richting is gezet. Een volgende stap is de invoering van het digitale wedstrijdformulier. De thuisspelende vereniging voert de (digitale) uitslag in op de TT-app, waarna de uitspelende vereniging deze uitslag ter fiattering krijgt aangeboden. Een dergelijk systeem is in de moderne hockeysport al ingevoerd en werkt een stuk minder omslachtig (en sneller) dan de huidige invoerprocedure in NAS.

Aantal keer bekeken: 1667

 

Aantal keer bekeken: 1667

Share

Comments

  1. Goed om te horen dat TTapp de weg vindt naar steeds meer tafeltennissers en dat deze er bijna unaniem enthousiast over zijn! Gelukkig heeft ook de NTTB ingezien dat TTapp voorziet in een behoefte en mede door hun support zal er op korte termijn ook een iOS-versie in de Appstore verschijnen.
    Het bijhouden van de uitslagen kan nu al in TTapp en het geschreven wedstrijdformulier kan bij de wedstrijd geüpload worden. Technisch gezien is het dan inderdaad een kleine stap om die gegevens automatisch naar NAS te schrijven. Op de iets langere termijn zou dat ook best eens werkelijkheid kunnen gaan worden, maar op dit moment is dat nog een brug te ver. Wellicht helpt het als spelers en verenigingen er bij de NTTB op gaan aandringen dat dit een zeer gewenste uitbreiding is…

  2. leuk

Speak Your Mind

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.