Hans Stapels clubkampioen 2018

Donderdag 13 december was het de beurt aan de A-categorie spelers van de 3eklasse en hoger, aangevuld met de 2 besten van de B-categorie; André Adams en Karel te Lindert stonden aldus te popelen om hun kunnen te meten met de elite. Het toernooi was wat gedevalueerd door een aantal afzeggingen. Bijvoorbeeld de gebroeders Hofhuis waarvan Ben toch ooit 2-voudig kampioen was, en de altijd taaie Frans Meijer, ontbraken deze editie. We startten met 2 poules, eentje van 5, en de ander met 6 spelers.

Poule A
Inde A poule was het al snel duidelijk dat Hans Stapels weer ongenaakbaar zou zijn. Maarten Appel wist hem wel 2 games af te snoepen, en Brord van Westing er zowaar ook 1. De poule winst was dus voor Hans, en Maarten werd uiteindelijk 2e. Tawnay (Tony) Chain was zeer verdienstelijk best of the rest en werd 3e met 3 maal winst. Opvallend detail, hij speelde in zijn pijama. Karel te Lindert, Jelle Ulringa en Brord maakten elkaar het leven zuur, en gingen allen met uiteindelijk elk 1 gewonnen wedstrijd naar huis, om gedeeld 4ein deze poule te worden, dat klinkt beter dan laatste.

Poule B
De B-poule moest met 5 man van start waarbij André Adams ondanks zijn kampioensvorm niet voor een verdere verrassing kon zorgen. Fred Admiraal moest na een paar partijen helaas geblesseerd afhaken. Zoran Sovic kwam hier tevoorschijn als winnaar met Richard van Houten als goede 2e. Martin de Jongh kon de 3e plek optekenen al maakte hij het Richard en Zoran knap lastig met gamewinst tegen beiden. Fred (geblesseerd) en André konden geen potten breken zoals gezegd.

Kruisfinale
Inde kruisfinales rekende Zoran gedecideerd af met Maarten, 11-4, 11-8 en 11-6 .Hij mocht dus door naar de finale.

Hans bond ook Richard aan zijn zegekar in straight sets. 11-6, 11-8 en  11-7.

Finale
De finale leverde wel vuurwerk op maar geen verrassing. Het viel
op dat de slagenwisselingen van hoog niveau waren, waarbij Zoran meestal kort op de tafel aanvallend blokte, en Hans er wat verder van af met lange spinballen pareerde. Na 4 of 5 maal heen en weer bleek Hans meestal toch vaster en pakte de meeste punten: 11-8, 11-6 en 11-4. Inmiddels is Hans voor de 14e maal de terechte kampioen. Nu alweer 3 jaar op rij zodat de wisselbeker in de zelfde goede handen bleef. Het toernooi was redelijk vroeg afgelopen, maar het bleef nog lang gezellig.

Aantal keer bekeken: 135


Aantal keer bekeken: 135

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.