2 winnaars op Houten Planken toernooi #9

Het gebeurt niet vaak dat er 2 winnaars van 1 toernooi zijn, maar op 18 januari was dat wel het geval op het IVA houten planken toernooi.

Voor het toernooi hadden zich 16 deelnemers aangemeld om met de door NTTC beschikbaar gestelde houten planken te spelen. Een mooi aantal om over 4 poules te verdelen zou je zeggen, maar de toernooileiding besloot in haar wijsheid om het aantal deelnemers over 3 poules te verdelen. De nummers 1 en 2 van elke poule + de twee beste nummers 3 zouden doorgaan naar de kwartfinale.

Poulewedstrijden

Poule A: Hans Stapels, Frans, Corné , Karel, Frits en Daan mochten in deze poule onderling uitmaken wie door zou gaan. Corné tegen Karel (3-1), Frits tegen Daan (3-1) en Hans tegen Frans (3-1) waren de meest spannende duels in de poule. Hans S ging als nummer 1 van de poule door naar de kwartfinale, gevolgd door Frans (2e) en Corné (beste nummer 3).

Poule B: Ben H., Maarten, Martin, Erik en Piet vormden de deelnemers in deze poule. Maarten had het lastig tegen Piet en Erik (beide 3-1 gewonnen), maar verloor uiteindelijk de strijd om de 2e plaats in de poule van Martin. Ben won al zijn partijen overtuigend.

Poule C: Hans H., Fred, Brord, Ruud P. en André waren de matadoren in deze poule. Fred tegen Brord was de spannendste pot in de poule, die uiteindelijk met 11-8 in de 5e game door Fred werd gewonnen. Ook tegen Hans H. speelde Brord een puike partij, maar hij moest ook deze (3-1) gewonnen geven. Uiteindelijk zou Brord als beste nummer 3 toch doorgaan naar de kwartfinale samen met Hans H. (2e) en Fred (1e).

1/4 finales

Hans S. – Brord : Brord had weinig in te brengen tegen de power van Hans S. die in 3 games wist te winnen.
Ben H. – Corné : Corné  kwam gedurende het toernooi telkens beter in z’n spel, maar had de pech om tegen een getergde Ben te moeten spelen.
Fred – Frans : Fred had al z’n kruid al in de poule-wedstrijden verschoten en kwam niet door de verdediging van Frans heen.
Martin – Hans H : Alleen in de 1e game ging het gelijk op, maar die werd nipt door Hans H. gewonnen. In de 2e en 3 set was Martin vervolgens kansloos.

1/2 finales

In de eerste halve finale liet Ben tegen Hans S. maar weer eens zien dat hij dit toernooi niet voor niets de laatste 3 keer heeft gewonnen. Wat Hans S. ook probeerde, Ben had zijn antwoord klaar. Helemaal vanzelf ging het niet, maar uiteindelijk mocht hij wel de felicitaties van Hans S. in ontvangst nemen.

In de tweede halve finale stonden Frans en Hans H. tegenover elkaar. Twee spelers die altijd ver komen op dit toernooi. Frans was de hele avond al grieperig, maar speelde een hele sterke partij en was in drie games telkens net iets beter.

Finale

De Finale werd een spannende partij die we niet snel zullen vergeten. Ben won de 1e (11-5), Frans de 2e (8-11), Ben de 3e (11-7) en op zijn tandvlees won Frans de 4e game (9-11). Frans kon inmiddels bijna niet meer lopen/bewegen en zei “ik stop er mee, het gaat niet meer”. Bij elke officiële wedstrijd zou de wedstrijd daarmee beëindigd zijn, en zou Ben dan automatisch winnaar zijn geworden.

Uiteindelijk is het toch mooier als het achter de tafel wordt beslist, zo was de gedachte van menigeen in het publiek. Hans H. en Fred gingen Frans zijn blessure behandelen en na zo’n vijf minuten was hij dermate opgeknapt dat hij nog wel 1 game kon spelen. Ook Ben was bereid de laatste game dan toch maar te spelen.

Vervolgens won Frans dan toch nog. Zal je net zien.

En dus waren er eigenlijk twee winnaars deze avond. Twee winnaars die dan ook allebei een fles wijn kregen.

Aantal keer bekeken: 99

Aantal keer bekeken: 99

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.