Aidan wint groots mini batjes toernooi

In een iets gewijzigde opzet begonnen op donderdag 16 mei 12 deelnemers verdeeld over 2 poules aan het mini batjes toernooi. Een gezellige avond met verrassende verliezers en een spannende finale.

Bij de vaststelling van de persoonlijke handicap werd dit jaar niet gekeken naar iemands winstpercentage in een bepaalde klasse, maar werd de handicap afgeleid van de persoonlijke rating (waarbij 1 punt handicap = 65 rating punten).

Poule A
Het lot koppelde Hans S. (0), Karel (10), Tom (12), Taw Nay (6), Martin (7) en Daan (14) in poule A. Niemand slaagde er in om in 5 poulewedstrijden niet te verliezen. Hans, Tom en Daan verloren allemaal maar 1 wedstrijd en bepaalden dus wie de nummers 1, 2 en 3 in de poule zouden worden.

Tom en Daan speelden als enigen gelijk tegen elkaar maar verloren beiden van Hans. Hans op zijn beurt verloor weer van Martin. Taw Nay verloor verrassend genoeg al zijn wedstrijden met 3-1 en eindigde dus als laatste met 5 punten.

Martin en Karel eindigden beiden op 8 punten, maar het onderlinge resultaat was in het voordeel van Karel, die zich aldus met een vierde plaats plaatste voor de kwartfinale. Tom werd derde met 11 punten en Daan en Hans eindigden beiden op 12 punten, waarbij Hans het onderlinge duel in zijn voordeel had beslist en dus de poulewinnaar werd.

Poule B
In deze poule werden Martijn (6), Ruud P. (12), Aidan (13), Frits (16), Bjorn(16) en Ben (3) aan elkaar gekoppeld. Ruud P. en Aidan speelde onderling gelijk, maar wisten alle overige poulewedstrijden te winnen. Het aantal gescoorde punten in het onderling duel moest de doorslag geven wie de poulewinnaar zou worden en hierbij had Ruud het net iets beter gedaan.

Martijn hield de strijd om de bovenste plaatsen lang vol, maar moest uiteindelijk met 10 punten genoegen nemen met de derde plaats. Frits wist zich als laatste voor de kwartfinale te plaatsen door 8 punten bij elkaar te sprokkelen. Voor Bjorn en Ben zat het er na de poulefase weer op.

Knock-out fase
Hans – Frits, Daan – Martijn, Tom – Aidan en Karel – Ruud waren de affiches van de kwartfinale. De nummers 1 en 2 uit de poulefase bleken sterker dan de nummers 3 en 4 uit de andere poule. Hans, Daan, Aidan en Ruud stoomden dus door naar de halve finale.

Leverde de poule wedstrijden nog weinig spannende wedstrijden op, vanaf de halve finale waren er alleen maar spannende en gelijk opgaande wedstrijden. Hans verloor in 4 games van een sterk spelende Aidan en Daan won in 5 games van Ruud.

In de finale was het wederom spannend. Daan won de eerste twee games en kwam in de derde game nog met 5-2 voor maar daarna kantelde de wedstrijd. Aidan won alsnog de derde game en overleefde in de vierde game een matchpoint, waarna hij het in de vijfde game bekwaam wist af te maken. En zo was het in de geschiedenis van het toernooi voor het eerst dat iemand met een penhoudergreep won.

Aidan, van harte!

Aantal keer bekeken: 53

Aantal keer bekeken: 53

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.