Dubbeltoernooi weer terug van weggeweest

Aansluitend op de goed bezochte ALV werd een oude traditie in ere hersteld. In 2005 was het alweer de laatste keer dat het dubbeltoernooi werd georganiseerd; destijds mochten Ben Hofhuis + Cynthia van de Star elkaar na afloop feliciteren met de overwinning. Dit keer werden Erik van Bemmel en Frans Meijer na afloop tot winnaar uitgeroepen, waardoor zij een gratis drankje bij de vorige winnaar aan de bar mochten bestellen.

In totaal deden 7 dubbels mee en deze werden door Maarten zorgvuldig o.b.v. hun Elo-ranking aan elkaar gekoppeld. Degene met de hoogste ranking werden gekoppeld aan degene met de laatste ranking.
De volgende poule-indeling kwam tot stand na loting:

Poule 1

  1. Frans Meijer en Erik van Bemmel
  2. Martin de Jongh en André Adams
  3. Martijn de Hoedt en Piet van der Kloos

Martijn en Piet konden het niet bolwerken tegen de twee sterke koppels en werden laatste. Martin en André verloren met 3-0 van Frans en Erik, zodat zij tweede werden en Frans en Erik de poule wonnen.

Poule 2

  1. Maarten Appel – Jeroen Legerstee
  2. Sander Jasperse en Karel te Lindert
  3. Hans Stapels en Frits de Graaf
  4. Taw Nay Chit en Ruud Boukema

Er waren veel spannende wedstrijden, waarbij Maarten en Jeroen de beste bleken te zijn. Sander en Karel wisten beslag te leggen op de 2e plaats, Hans en Frits eindigde uiteindelijk net boven Taw Nay en Ruud. 

De nummers één en twee van de driekamp bleken in de halve finale te sterk voor de koppels uit de andere poule. Frans en Erik wonnen van Sander en Karel terwijl Martin en André te sterk waren voor Maarten en Jeroen. 

De finale werd dus en herhaling van de wedstrijd uit de driekamp en werd weer gewonnen door Frans en Erik, zodat zij de terechte kampioen werden.

Het is de bedoeling dat het dubbeltoernooi weer jaarlijks na de ALV georganiseerd zal worden. Van dit toernooi is de historie hier te bekijken.

Aantal keer bekeken: 135

Aantal keer bekeken: 135

Share

Speak Your Mind

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.