Martijn wint gezellig mini-batjes-toernooi

Als de voorjaarscompetitie voorbij is en het hoofdgerecht er op zit, is het tijd voor het toetje van het seizoen: het mini batjes toernooi. In de competitie ging het er nog serieus aan toe, maar nu gaat het vooral om een gezellige avond (met of zonder de gebroeders Hofhuis), een avond bovendien waar je als 6e klasser ook eens kans hebt om van een 1e klasser een of meer games te winnen. Een avond waar je ook eens gelijk kunt spelen (dat zie je niet vaak) en waar elke game een punt oplevert.

Poulefase

Op donderdagavond 28 mei hadden zich 21 leden aangemeld. De loting had de volgende 4 poules opgeleverd (tussen haakjes de handicap):

Poule 1 Maarten (5), Ferdi (1), Hans (2), Erik (10) en Piet (11).
De titelverdediger Hans S. werd overtuigend 1e in de poule. De 2e plaats ging tussen Maarten en Erik; de onderlinge confrontatie won Maarten met 3-1 en dat gaf uiteindelijk de doorslag waardoor Maarten als nummer 2 doorging naar de ¼ finale.

Poule 2 : André (10), Stefan (5), Rob (8), Toni (8) en Daan (12).
Met 11 punten (3 overwinningen en 1 gelijkspel) werd André de poulewinnaar. Toni bleef ook ongeslagen en kwam tot 9 punten ( 3 x gelijkspel en 1 overwinning) en dat was net genoeg voor de 2e plaats. Daan en Stefan verloren alleen van André en kwamen dus net te kort om door te gaan naar de volgende ronde.

Poule 3 : Ton (8), Corné ((5), Richard (5), Ruud B. (11) en Pawan (1).
Dit was de spannendste poule. Maar liefst 5 van de 10 partijen eindigden in een gelijkspel. Richard moest duidelijk even aan de kleine batjes wennen en begon met 2 nederlagen, maar wist in zijn laatste partij als enige in de poule van Pawan te winnen. Met 6 punten werd hij toch laatste. Ton (3 x gelijkgespeeld) en Ruud kwamen tot 7 punten; de laatste partij verloren ze allebei en daardoor werd Pawan 2e met 8 punten en Corné 1e (2 x winst en 2 x gelijk).

Poule 4 : Frans (5), Ricardo (12), Wim (10), Ruud P. (10), Sander (8) en Martijn (10).
Een poule met 6 deelnemers en daarom werden de wedstrijden op tafel 4 en 5 gespeeld. Martijn won al zijn wedstrijden en werd eenvoudig 1e. Achter Martijn gingen Ruud P. en Ricardo uitmaken wie er 2e zou worden. Het onderonsje leverde geen winnaar op en omdat Ruud P. wel een game van Martijn wist te winnen en Ricardo niet werd Ruud P. 2e in deze poule.

Kwartfinales (Hans S.– Toni / Maarten – André / Corné – Ruud P. / Pawan – Martijn)

Vanaf nu werd er weer best of 5 gespeeld.

Eerste worden in de poule is nog geen garantie dat je ook door zal gaan naar de halve finale. Toni en Maarten werden weliswaar 2e in hun poule maar gingen wel door naar de halve finale! Corné en Martijn deden wel wat van een poulewinnaar mag worden verwacht.

Toni speelde ijzersterk en schakelde knap de titelverdediger uit. Maarten en André hadden 5 games nodig om te bepalen wie de winnaar zou worden. Corné won in straight sets van Ruud P. Pawan speelde eigenlijk een prima wedstrijd tegen Martijn, kwam toch met 2-1 achter maar het leek er op dat er toch een 5e game zat aan te komen. Op 9-10 dacht Pawan het punt al te hebben gemaakt maar op curieuze wijze wist Martijn het punt (en daarmee ook de partij) te pakken.

Halve finales (Toni – Corné en Maarten – Martijn)

Toni speelde opnieuw zeer goed en was er echt heel dicht bij … hij kreeg zowaar 4 matchpoints maar wist ze (helaas voor hem) niet te verzilveren … Corné won in 5 games. In de andere halve finale ging Martijn door met winnen en boekte zijn 7e overwinning op rij deze avond!

Finale (Martijn – Corné)

Allebei poulewinnaar en allebei met een ongeslagen reeks tot de finale doorgedrongen.

Vorig jaar stond Martijn al in de finale na 6 overwinningen op rij en kon hij alleen nog worden gestopt door de ‘Italiaan’ Hans S. Dit jaar kwam hij opnieuw tot de finale, nu tegen Corné en nu wist Martijn wel te winnen. Toch mag Corné terugkijken op een mooie prestatie.

Martijn werd de terechte winnaar van het toernooi. Nu maar hopen dat je volgend jaar naar de 4e klasse zal promoveren zodat we weer 2 punten van je handicap mogen afhalen. Hopelijk heeft de rest dan ook weer een kans. We zien er nu al naar uit!

p.s. foto’s van de prijsuitreiking volgen nog

Aantal keer bekeken: 94

Share

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.