Martin wint mini batjes toernooi 2018

Ook bij het 1e lustrum van het mini batjes toernooi waren weer opvallende  uitslagen en leuke wedstrijden te zien. Nieuw aanstormend talent diende zich aan, twee finalisten die gegroeid waren in het toernooi en een winnaar die in vorige edities nooit verder kwam dan de kwartfinale.

Wel waren er op 2 mei 2018  maar 12 deelnemers. Deze werden na loting verdeeld over 2 poules . De nummers 1 t/m 4 mogen door naar de knock-out fase.

Poulefase

Poule A: Frits (13), Fred (6), Karel (10), Martijn (6), Erik (10) en Aiden (14).
Van de 15 gespeelde poulewedstrijden eindigden 6 wedstrijden in een 2-2 gelijkspel. De nummers 1 t/m 4 deden dan ook weinig voor elkaar onder. Martijn wist zijn reputatie als tweevoudig finalist waar te maken en eindigde op de eerste plaats  met 3 overwinningen en  2 gelijke spelen. Fred en Karel wisten 2 partijen te winnen en ook beiden 3 x gelijk te spelen. Door een iets beter  gamesaldo eindigde Karel als tweede en Fred als derde. Erik verloor alleen van Martijn en eindigde keurig als vierde. Goed genoeg voor een plaats in de kwartfinale.

Poule B: Hans S. (1), Tom (14), Martin (6), Daan (12), Brord (6), Sadi (6).
Daan was in topvorm; met 4 overwinningen en 1 gelijkspel werd hij de terechte winnaar in deze poule. Ook Hans bleef ongeslagen, maar moest 2 x een gelijkspelletje toestaan en hierdoor eindigde hij als tweede. Tom, die samen met Aiden en Sadi sinds kort bij onze vereniging komt, wist 3 partijen overtuigend te winnen en ging zo als nummer drie in de poule door naar de kwartfinale. Martin wist zich als laatste bij de kwartfinalisten te plaatsen.

Kwartfinales

Daan kon zijn mooie zegereeks  tegen Erik niet voortzetten. Erik won gedecideerd met 3-0.
Hans S. ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Fred.
In de andere 2 kwartfinales was het een stuk spannender. Zowel bij Tom tegen Karel als bij Martijn tegen Martin was een beslissende 5e game nodig. Tom en Martin bleven beiden aan de goede kant van de score en verzekerden zichzelf zodoende van een halve finaleplek

Opvallend was dat de nummers 3 en 4 uit de poules zich voor de halve finale wisten te plaatsen.

Halve finale

Beide halve finales begonnen met een zeer lange eerste game; Martin won met veel moeite met 19-17 van Fred, maar bij Tom tegen Erik duurde het nog langer voor een beslissing viel. Tom won met 21-19. En daarmee was de toon gezet. Zowel Fred als Erik wisten nog wel een game te winnen, maar Tom en Martin konden hun partij winnend afsluiten en zich gaan opmaken voor de finale.

Finale

Eerder op de avond waren beide finalisten elkaar ook al tegen gekomen in de poulefase. Tom wist die ontmoeting vrij eenvoudig met 3-0 te winnen. Martin had kennelijk geleerd van die ontmoeting en wist nu wel de forehand onschadelijk te maken. In de finale waren zodoende de rollen omgedraaid en dus mocht Martin zich de winnaar van het min-batjes-handicap-toernooi 2018 noemen.

Aantal keer bekeken: 103

Aantal keer bekeken: 103

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.