sterk deelnemersveld bij 7e zuidplas open

Op zaterdag 27 augustus was het gymnastieklokaal  van de Brede School aan de Donge het strijdtoneel van de 7e Zuidplas kampioenschappen tafeltennis. Dit toernooi staat open voor leden van de tafeltennisverenigingen in de Zuidplas en inwoners van de Zuidplas die elders competitie spelen. Buiten de 17 NTTC-ers waren er  5 deelnemers van Alexandria’66 uit Rotterdam, 4 deelnemers van Vriendenschaar uit Gouda en 2 deelnemers van IJsselvogels uit Moordrecht, waardoor er een bijzonder sterk deelnemersveld aanwezig was.
deelnemers 2016

In twee op sterkte ingedeelde groepen werden er meerkampen gespeeld waarbij vervolgens per groep middels een afvalsysteem de winnaar werd bepaald.

Groep twee bestond uit tien deelnemers waarbij in twee vijfkampen werd beslist wie er naar de kwart finales zouden gaan. De 1e vijkamp werd gewonnen door Taw Nay Chaing met Karel te Lindert op de 2e plaats. Ruud Polak en Eric van Bemmel werden de nummers één en twee in de andere vijfkamp. De eerste halve finales ging hier tussen Taw Nay (won in de kwart finale van de 84-jarige Ko Lavooij) en Martin Klop (won van Eric van Bemmel). De tweede halve finale ging tussen Karel te Lindert (won van enige jeugdspeler Daan Wildeman) en Ruud Polak (won van André Adams). Martin Klop en Karel te Lindert kwamen hier als winnaar uit bus en maakten er een bijzonder spannende finale van die door Martin met 26-24 (!) in de 5e game werd gewonnen.

De eerste groep bestond uit achttien personen, waarbij  met de deelname van spelers uit de 2e en 3e Divisie een hoog niveau gegarandeerd was. Er werd gespeeld in drie zeskampen, waarbij de nummers één en twee van iedere zeskamp, samen met de twee beste nummers drie doorgingen naar de kwartfinales. De derde nummer drie speelde samen met de nummers vier en vijf, plus de beste nummer zes, de verliezersronde.

De zeskampen werden gewonnen door resp. Vincent Blom, Eric Kervezee en François de Leeuwe, waarbij Hans Stapels, Eric Disseldorp en Danny van het Groenewoud op een 2e plaatst eindigde.

Met ieder drie gewonnen wedstrijden moest het aantal  gewonnen games de doorslag geven of  Ferdi Admiraal, Richard van Houten of Pawan Singh doorgingen naar de hoofdronde of de verliezersronde. De in de 2e klasse uitkomende Richard van Houten kwam verrassend als sterkste uit de bus en ging samen met Ferdi Admiraal verder in hoofdtoernooi.

De eerste halve finale werd gespeeld tussen favoriet Vincent Blom (won van Ferdi Admiraal) en François de Leeuwe (won van Richard van Houten) terwijl de 2e halve finale ging tussen Hans Stapels (won van Eric Disseldorp) en Danny van het Groenewoud (won van Eric Kervezee).

François(3e divisie) had de pech reeds in de halve finale Vincent Blom (2e Divisie) te ontmoeten, terwijl  in de andere halve finale de twee Hoofdklassers Hans en Danny elkaar troffen, waarbij Danny de sterkste bleek.  De finale werd op overtuigende wijze door Vincent Blom gewonnen, zodat hij zich wederom een jaar Kampioen van de Zuidplas mag noemen.

De halve finales van de verliezersronde gingen tussen enerzijds de twee teamgenoten Pawan Singh en Ben Hofhuis en anderzijds tussen Martin Kraan en Corné Vellekoop. Pawan en Martin bleken de sterkste te zijn, waarbij de finale in vijf games door Martin Kraan werd beslist.

Met de door NTTC aangeboden en door Berti en Antoinette verzorgde lunch en de foutloze wedstrijdleiding van Wim en Ton, was het ondanks de hitte in de zaal, een bijzonder geslaagd toernooi dat volgend jaar ongetwijfeld voor de 8e maal wordt georganiseerd.