verslag IVA Groep Houten Plankentoernooi 2015

Tafeltennis met houten plankjes is een vorm van hardbat-tafeltennis. Ingewijden kennen dit fenomeen voornamelijk als WUTTO (Tip: bekijk de link even); een tak van (tafeltennis)sport die zich mag verheugen in stijgende populariteit. Uitgangspunt is spelen met standaard-batjes, waardoor het weer aankomt op het ‘echte’ tafeltennis.

Donderdag 15-01-2015 verzamelden 23 leden zich om met elkaar de strijd aan te gaan. De batjes zijn op deze avond allemaal identiek, door de vereniging verstrekt en van degelijke campingkwaliteit. De deelnemers werden opgedeeld in 4 poules, waarbij de nummers 1 en 2 van elke poule doorgaan naar de kwartfinales.

Kwartfinales
Ben, Pawan, Hans S., Fred, Ferdi, Hans H, Ton en Frans wisten zich de poulefase te overleven en dat leverde de volgende wedstrijden op;
Hans S. kwam opnieuw Fred tegen en opnieuw wist Hans S. te winnen.
Ben won van Ton.
Pawan tegen de gelouterde Wutto-specialist Ferdi. Pawan als verrassende winnaar.
In de laatste kwartfinale verloor Hans H. (de finalist van vorig jaar) van Frans.

Halve Finale en Finale
In de eerste halve finale speelden de teamgenoten Hans S. en Ben. Hans S. wist vorig seizoen in alle NTTC-toernooien de finale te bereiken, maar dit keer wist Ben in 5 games te winnen.
In de tweede halve finale won Frans in straight sets van Pawan.

Hierdoor werd de finale gespeeld tussen Ben en Frans: 2 spelers die ook in de competitie succesvol zijn met ‘materiaal’. Ben wist in 4 games te winnen en mag zich dus de houten-planken-kampioen van 2015 noemen!

IMG_0210

 

 

Aantal keer bekeken: 152

Share

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.