Nieuwerkerks Open 2014

Op zaterdag  6 september zijn voor de 5e maal de Nieuwerkerkse tafeltenniskampioenschappen gespeeld. Met totaal 19 deelnemers in twee groepen is er hard gestreden om winnaar te worden van de 1e lustrum-editie.
de deelnemers

Opzet
De opzet van het toernooi is nog steeds om  in aanloop naar de nieuwe competitie weer wedstrijdritme op te doen en dan ook zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Er wordt derhalve gekozen voor het spelen van meerkampen waarna de besten uit iedere poule verder uitmaken wie de winnaar wordt.

Buiten leden van NTTC mag er ook deelgenomen worden door alle Nieuwerkerkers waarbij er dit jaar  als niet-NTTC-ers werd meegespeeld door Eric Kerverzee en Martin Kraan van Vriendenschaar, Mario v.d. Brink van FVT en Martin Klop van Alexandria ’66.

Martijn den Hoedt wint de B-poule
De B-poule bestond dit keer uit 7 spelers waarbij Martijn den Hoedt al zijn partijen wist te winnen en alleen tegen Eric van Bemmel twee games verloor. Martijn werd hierdoor glansrijk kampioen. De strijd om de 2e plaats werd een spannende strijd tussen Karel te Lindert, André Adams, Martin Klop en Eric van Bemmel. Uiteindelijk eindigden Martin en Eric allebei met vier en Karel en André met ieder drie winstpartijen. Door onderling resultaat (12-10 in de 5e game) wist Martin beslag te leggen op de 2e plaats ten koste van Eric en eindigden Karel en André resp. op plaats vier en vijf. Het duel om de zesde en zevende plaats tussen Ko Lavooi en Dennis Koole werd beslecht in het voordeel van de inmiddels 82-jarige Ko.

Twee zeskampen in de A-poule
De A-poule werd gespeeld met twee zeskampen waarna de nummers 1 t/m 4 van iedere zeskamp  de kwartfinales speelden.
De twee zeskampen waren als volgt ingedeeld (tevens de eindstand in de groep):

Groep 1  Groep 2 
Mario v.d. Brink5-5Ferdi Admiraal 5-5
Hans Stapels5-4Eric Kerverzee 5-4
Martin Kraan 5-3Pawan Singh5-3
Fred Admiraal 5-2Stefan Poot 5-2
Corné Vellekoop5-1Ton de Jong5-1
Taw New Chit 5-0Frans Meijer5-0

De opvallendste partij uit deze twee zeskampen was wel die wedstrijd tussen de taaie verdediger Frans Meijer en het meer dan 50 jaar jongere jeugdlid Stefan Poot. Als laatste wedstrijd voor de pauze was de 1e game na 20 minuten (!) met 11-9 voor Stefan, waarbij hij heel  beheerst bleef en rustig zijn kans afwachtte. Hierna begonnen de overige deelnemers al vast aan de door NTTC aangeboden lunch en konden ze tijdens het nuttigen hiervan aanschouwen hoe Stefan (nog steeds met ijzige kalmte) de wedstrijd naar zich toe trok. Na één uur spelen had Stefan uiteindelijk zes punten meer gemaakt dan Frans.

Kwartfinales A-poule
De 1e kwartfinale ging hierna tussen vader en zoon Admiraal, waarbij Fred wel de 2e game wist te winnen, maar Ferdi  uiteindelijk met 3-1 zijn vader de baas bleef.

Hans en Pawan hadden  5 games nodig om te bepalen wie er naar de halve finale mocht en Hans bleek in de 5 game net iets te sterk voor Pawan.

De 3e kwartfinale werd een onderonsje tussen de Vriendenschaar spelers Martin en Eric. Een boeiende pot met zeer fraaie rallies werd door Martin gewonnen.

Mario en Stefan vochten voor de laatste halve finale plek en Mario bleek met 3-0 toch wel te sterk voor Stefan te zijn.

Halve finale en finale A-poule
Mario en Martin maakte er in de 1e halve finale een fraai toeschouwers spektakel van waarbij Mario over de sterkste zenuwen bleek te beschikken (13-11, 14-12 en 11-8).

Ferdi en Hans vochten hun titanenstrijd uit en dit maal was Hans de gelukkigste.

De finale ging hierdoor tussen Mario en Hans, een wedstrijd die in de poule reeds in het voordeel van Mario was beslecht. Mario won de 1e game met 11-8 en leek op weg het toernooi  te gaan winnen. Hans gaf zich echter niet gewonnen en wist de 2e game op zijn naam te schrijven. Gesterkt door deze winst, wist Hans hierna ook de 3e en 4e game te winnen en mag hij zich een jaar lang Nieuwerkerks Tafeltenniskampioen noemen.

Tot slot
Al met al was het een zeer geslaagde dag, waarbij Wim ervoor zorgde dat de wedstrijden volgens planning verliepen, Rob op een uitstekende manier de bardienst had verzorgd en er weer een uitstekende lunch was bereid door Berti en Antoinette.

Aantal keer bekeken: 383

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.