Verslag Zuidplastoernooi 2018

Op 25 augustus 2018 werd de 9e editie van het Zuidplastoernooi gespeeld. Evenals vorig jaar stond dit toernooi open voor alle huidige en ex-NTTC-ers alsmede inwoners van de Zuidplas die elders competitie spelen. Doordat het toernooi gespeeld werd tijdens het laatste weekend van de zomervakantie, viel het aantal deelnemers iets lager uit dan voorgaande jaren.

Groep B werd gevormd door diegene die competitie spelen van de 3e t/m de 7e klasse terwijl de A-groep bestond uit leden die uitkomen in de 2e klasse en hoger.

Groep A

In groep A werd gespeeld in een 8-kamp, waarbij Vincent Blom (Avanti) en Patrick Weijers (Taveri) en Ferdi Admiraal (Vriedenschaar) de enige niet-NTTC-ers waren. Vincent komt uit in de ere-divisie en was daardoor ook de torenhoge favoriet voor de titel van beste tafeltennissende Zuidplasser, de titel die hij reeds twee jaar in zijn bezit heeft. Het was een verbeten strijd tussen de acht deelnemers met veel partijen die pas in de 5e game werden beslist en waarbij Vincent Blom ook dit jaar de sterkste bleek te zijn. Alleen Patrick Weijers wist twee games van hem te winnen. De wedstrijd om de 2e plaats ging uiteindelijk tussen Patrick Weijers en Hans Stapels waarbij Hans van zijn toekomstige teamgenoot net in 5e games wist te winnen.

1. Vincent Blom 7-7
2. Hans Stapels 7-6
3. Patrick Weijers 7-5
4. Zoran Sovic 7-4
5. Pawan Singh 7-3
6. Ferdi Admiraal 7-2
7. Fred Admiraal 7-1
8. Richard van Houten 7-0

Groep B

n groep B werd gespeeld in twee zevenkampen waarbij middels kruisfinales de winnaar bekend zou worden. Hier waren Roelof Oldenburger (PITT) en Theo van der Lee (Trefpunt) de enige niet NTTC-ers. De eerste 7-kamp werd door Martijn den Hoedt ongeslagen gewonnen en wist Roelof Oldenburger beslag te leggen op de 2e plaats. In de andere 7-kamp verloren Brord van Westing en Taw Nay Chain ieder één partij, maar door onderling resultaat werd Brord de winnaar.

GROEP B – Poule 1   GROEP B – Poule 2  
1. Martijn den Hoedt 6-6 1. Brord van Westing 6-5
2. Roelof Olderburger 6-5 2. Taw Nay Chain 6-5
3. Karel te Lindert 6-3 3. Ruud Polak 6-4
4. Alecsandr Mancoulov 6-3 4. Theo van der Lee 6-3
5. Koos Boeren 6-2 5. Martijn Klop 6-3
6. André Adams 6-2 6. Daan Wildeman 6-1
7. Frits de Graaf 6-0 7. Kevin Pool 6-0

De eerste kruisfinale, tussen Taw Nay Chain en Martijn den Hoedt werd met 3-1 gewonnen door Taw Nay terwijl Roelof Olderburger in de andere kruisfinale met 3-0 te sterk bleek voor Brord van Westing. De finale tussen Taw Nay en Roelof werd gewonnen door Taw Nay die daarmee een mooie  trophee in zijn prijzenkast mocht bijzetten.

Mede door de door NTTC aangeboden lunch halverwege de dag (voortreffelijk geprepareerd door Rob, Berti en Antoinette), de relaxte barbezetting van Yorick en de bezielende leiding van Ton Reijers is het een zeer geslaagde dag geworden.

 

Aantal keer bekeken: 88

Aantal keer bekeken: 88

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.