Verslag Zuidplastoernooi #8

Met 26 deelnemers was het achtste Zuidplastoernooi zeer goed bezet. Uiteraard waren de meeste deelnemers lid van NTTC, maar ook IJsselvogels uit Moordrecht was met vier deelnemers (40 % van de vereniging)  zeer goed vertegenwoordigd. Met de aanwezigheid van Vincent Blom (uitkomend in de 1e divisie voor Vriendenschaar) en Remco van der Does (ex 2e divisie speler bij Scyedam) was er een bijzonder sterk deelnemersveld. Er werd gespeeld in twee groepen waarbij in iedere groep twee meerkampen werden gespeeld, waarbij kruisfinales moesten beslissen wie uiteindelijk de finale mochten spelen.

 

Groep B

De eerste meerkamp in groep B werd een onderonsje tussen twee spelers van IJsselvogels uit Moordrecht. Ramon Lovink wist al zijn partijen de winnen en moest alleen het onderspit delven tegen Ahmed Saadi, die dus ongeslagen bleef. Corné Vellekoop bleek in de andere meerkamp de beste en won zijn laatste poulewedstrijd van Brord van Westing, die hierdoor tweede werd.

Poule 1 Poule 2
1. Ahmed Saadi 1. Corné Vellekoop
2. Ramon Lovink 2. Brord van Westing
3. Taw Nay Chain 3. André van de Sande
4. Karel te Lindert 4. Martin Klop
5. André Adams 5. Erik van Bemmel
6. Ali Köken 6. Ruud Boukema
7. Daan Wildeman

De kruisfinales werden derhalve tweemaal een strijd tussen NTTC en IJsselvogels, waarbij Corné namens NTTC (3-1 winst op Ramon) en Ahmed namens IJsselvogels (11-7 winst in de 5e game) in de finale kwamen. Corne wist deze finale met te winnen en mocht daardoor de grootste van de twee bekers in ontvangst nemen.

 

Groep A

In groep A waren de uitslagen van de meerkampen als volgt:

Poule 1 Poule 2
1. Remco van der Does 1. Vincent Blom
2. Hans Stapels 2. Danny van het Groenewoud
3. Willem Vuerhard 3. Martin Kraan
4. Ferdi Admiraal 4. Richard van Houten
5. Pawan Singh 5. Fred Admiraal
6. Marcel de Vogel 6. Ben Hofhuis
7. Frans Meijer

Hans had in de kruisfinale geen schijn van kans tegen Vincent, maar Danny en Remco maakten er een spannende partij van, waarbij alle vijf games eindigden met 11-8 en de laatste in het voordeel van  Remco was.

De finale tussen Vincent en Remco had spectaculaire rally’s, waarbij de gedachten aan de Franse helden  Secretin en Purkart weer naar boven kwamen en waarbij Vincent de terechte kampioen werd. Voor de derde achtereenvolgende maal mocht hij zich hierdoor kampioen van de Zuidplas noemen.

 

Aantal keer bekeken: 104

Aantal keer bekeken: 104

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.