Competitie

Trainen en/of vrijspelen is natuurlijk leuk, maar door er een competitie-element aan toe te voegen krijgt een potje tafeltennis toch een extra dimensie.

Elke wedstrijd is anders en blijft onvoorspelbaar. Dat maakt tafeltennis tot zo’n spannende sport. Bij wedstrijden op elk niveau zie je geregeld verrassende uitslagen, als: 11-2; 4-11; 12-14;11-5;3-11. Iedere game is dus een wedstrijd op zich en dat maakt tafeltennis ook zo’n mentaal zware sport. Je kunt van technisch betere spelers winnen door kalm en geconcentreerd wedstrijden te spelen!

Reguliere competitie en duo-competitie
In de reguliere competitie bestaat een team uit (minimaal) 3 spelers en worden in een wedstrijd 10 afzonderlijke partijen gespeeld.

De laatste jaren is het ook mogelijk om met (minimaal) 2 spelers een team te vormen; de duo-competitie.
De populariteit van dit competitie-onderdeel neemt nog elk jaar toe.

Bij een duo-competitiewedstrijd worden maar 5 afzonderlijke partijen gespeeld. Dit is voor veel spelers een belangrijke reden om te kiezen voor de  duo-competitie !

Bij dit menu-item staat alle relevante informatie die bij het spelen van een competitie komen kijken; van teamindeling tot uitslagen en wedstrijd verzetten tot het invullen van een wedstrijdformulier.

telbord

 

 

 

 

Aantal keer bekeken: 744

 

Aantal keer bekeken: 744