Bardienst

Instructies bardienst

Wil je weten wanneer je bent ingeroosterd? Kijk dan naar het volledige bardienst-rooster.

1. Sleutel
De sleutel dient om opgehaald te worden bij:
Ruud Polak, Zwanendaal 32 te Nieuwerkerk aan den IJssel

2. Aanvang

Vanaf 19.15 uur is de toegangsdeur aan de Donge 5 te openen middels de sleutel en het zwarte pinnetje in het alarmsysteem. De bardienst begint uiterlijk om 19.30 uur, maar het is gewenst reeds om 19.15 uur aanwezig te zijn.

De bardienst eindigt officieel om 24.00 uur en het is wenselijk aanwezig te blijven totdat de laatste competitiewedstrijd is afgelopen. Indien er bij einde bardienst nog mensen aanwezig zijn, dient zorgvuldig afgestemd te worden wie er afsluit en de sleutels weer bij Ruud Polak retourneert.

3. Tijdens de avond

Op de barlijst wordt gedurende de avond nauwkeurig bijgehouden wat er is verkocht. Om misverstanden te voorkomen is het raadzaam eerst de streepjes op het barblad in te vullen en daarna pas de consumpties te geven.
Deur openen:
Als mensen buiten aanbellen zal de aanwezige telefoon afgaan.
Voor het openen van de deur klik je achtereenvolgens op de groene knop, daarna 3 x op # en tenslotte weer op de groene knop.

Bewegwijzering:
Op avonden dat er competitiewedstrijden gespeeld worden moet er bij aanvang van de bardienst beneden in de hal een bordje geplaatst worden waaruit blijkt waar de tegenstanders de kleedkamer(s) moeten betreden, dit ter voorkoming dat ze per ongeluk de deur(en) van de school openen en het alarm afgaat.
Als de tegenstanders gearriveerd zijn moet het bordje weer naar boven worden gebracht. Indien aan het eind van de avond blijkt dat dit vergeten is en de deur naar de speelzaal niet meer geopend kan worden, moet dit bordje geplaatst worden in het hokje van de zaalbeheerder (deur rechts naast de trap naar boven). Deze deur kan geopend worden met dezelfde sleutel als van de buitendeur.
Magnetron:

 • Als je de magnetron gebruikt moet je geen andere elektrische apparaten gebruiken ( i.v.m. overbelasting).
 • De magnetron en de oven volgens de gebruiksaanwijzing gebruiken en na gebruik schoon achterlaten, net als het tosti-ijzer.

Leeg fust:
De lege bierflessen moeten in de juiste bierkratten worden gedeponeerd (geen Grolsch flesjes in krat Hertog Jan)
Ook op de blikjes en plastic flesjes zit statiegeld. De lege blikjes en plastic flesjes moet bij inlevering eerst goed leeg gemaakt worden (boven de spoelbak) en vervolgens in de twee vuilnisbakken (rechts onder de bar) gedeponeerd worden.

4. Tafeltennissen tijdens bardienst

Tijdens de bardienst mag door de barbeheerder niet getafeltennist worden. Uitzondering hierop zijn de avonden dat er geen competitiewedstrijden worden gespeeld en er dan door de barbeheerder een tijdelijke vervanger wordt geregeld.

5. Afwikkeling baropbrengst met afrekenlijst bij het afsluiten

Als aan het eind van avond iedereen heeft afgerekend, dan:

 • Op het barblad alle contant ontvangen bedragen optellen. Noteer het totaalbedrag op het barblad.
 • Het totaalbedrag samen met het barblad in de speciale enveloppe stoppen.
 • Enveloppe dichtplakken en de voorkant invullen (naam, datum e.d.)
 • Deponeer vervolgens de enveloppe in de afsluitbare brievenbus in het materiaalhok.

Betalen van barrekening
Er moet bij voorkeur middels een bankoverschrijving worden betaald. Het NTTC IBAN banknummer alsmede de bijbehorende QR code hangt in de kantine.
Er kan contact worden afgerekend, maar het is niet altijd mogelijk voldoende wisselgeld terug te geven.

6. Opruimen
Aan het einde van de bardienst graag de bar en de zaal weer netjes achterlaten:

 • de rommel in de bar opruimen
 • volle of halfvolle vuilniszak altijd wisselen voor een nieuwe vuilniszak. De (half)volle vuilniszak deponeren in de container buiten.  De sleutel van de container ligt in het geldkistje.
 • de bar schoon achterlaten en de koelkasten bijvullen.
 • indien er spullen in de barvoorraad ontbreken of op zijn, moet je deze appen naar of op het antwoordapparaat inspreken van Ben Hofhuis (06-50226350).
 • controleer of de ramen in de bar dicht zijn gedaan.
 • de zaal schoon achterlaten, indien noodzakelijk, ontdoen van etens- en of drankresten of achtergelaten rommel. Eventuele vlekken op de vloer moeten worden schoongemaakt.

7. Terugbrengen sleutel
De zaal afsluiten nadat je gecontroleerd hebt of alle apparaten uitstaan, de douches uitstaan en het alarm aanzetten.
De sleutel moet na afloop van de bardienst door de brievenbus gestopt worden bij Ruud Polak op Zwanendaal 32.

De barcommissieAantal keer bekeken: 616