Wat maakt tafeltennis leuk?

Misschien overweeg je om te beginnen met tafeltennis, maar aarzel je nog. Is tafeltennis iets voor jou? Laat me je dan vertellen, waarom tafeltennis zo leuk is!

Tafeltennis is een sport voor jong en oud. Je kunt er op elke leeftijd mee beginnen. De technieken zijn  relatief eenvoudig, dus ook die zijn door iedereen en op elke leeftijd te leren. Het spelniveau bepaal je zelf, afhankelijk van de hoeveelheid technieken die je  wilt leren en in welke mate van perfectie.

Techniek
Tafeltennis is een flitsend en snel spel, maar toch is het basisspel verrassend eenvoudig. Al na enkele lessen ben je in staat om redelijk te spelen. Daarna heb je nog zeer veel mogelijkheden om je spel te verbeteren. Dit maakt tafeltennis zo’n boeiende sport. Sommige spelers beheersen bepaalde technieken tot in de puntjes, maar zijn op andere plekken weer zwak. Zolang de tegenstander jouw  zwakke plekken niet weet uit te buiten, zit je goed, zelfs als je nog niet alles beheerst.

Fysiek intensief
Tafeltennis is een fysiek intensieve sport. Je gebruikt al je spieren. Lopen en voetenwerk zijn belangrijk om de juiste positie in te nemen. Soepele armbewegingen, polsen en handen zijn belangrijk voor het maken van de juiste slag. Maar ook de spieren in je romp (borst, rug e.d) doen mee om de juiste houding te bepalen en bij het maken van de slagbeweging. Gelukkig duurt een partij gemiddeld maar 20 minuten, zodat je daarna even kunt bijkomen van deze fysieke explosie .

Helder denken
Tafeltennis is niet alleen een fysieke sport, je moet er ook goed bij nadenken. Voortdurend moet worden opgelet wat de zwakke punten van de tegenstander zijn en met welk effect de bal wordt gespeeld! In een flits moet je bedenken hoe je het beste kunt reageren op het spel van je tegenstander.

Terwijl jij probeert je zwakke punten te maskeren, probeer je de tegenstander te verassen door de bal een bepaald effect mee te geven.

Al met al maakt dit tafeltennis tot een tactisch intensief en daardoor interessant spel.

Het voordeel is dat je niet op een bepaalde leeftijd hoeft te stoppen, omdat je het allemaal niet meer bij kunt houden. Hierdoor ontmoet je bij tafeltennis niet alleen mensen van je eigen leeftijd, maar ook jongeren en ouderen. Je kunt dus voortdurend van anderen leren of aan anderen iets leren.

Nog meer pluspunten

  • Je speelt alleen, maar ook als team
  • Het is goedkoop
  • Weinig kans op blessures
  • Je bent niet afhankelijk van het weer
  • Tafeltennis een sport voor jongens en meiden, mannen en vrouwen, jong en oud

Uitproberen?
Er zijn zoveel redenen om te beginnen met tafeltennis. Ontdek het zelf en kom proefspelen.

Je bent welkom bij NTTC!

Aantal keer bekeken: 342