Ervaringen met de plastic bal

In ons artikel alles wat je moet weten over de plastic bal kun je heel veel nuttige achtergrondinformatie vinden over de plastic bal, maar wat zijn inmiddels de ervaringen met deze nieuwe bal?
Een aantal spelers vertelt hier hun ervaringen:

Rick Boek (Salamanders)
“Ik vind het lastig als lange ballen komen, want die ballen stuiteren niet op, dus het is lastig te controleren. Met de service is het irritant, want je kan heel weinig effect geven. En ik vind dat ze snel kapot gaan.”

Vincent Zwart:
‘’De eerste 3 keer dat ik ermee speelde, ging dat erg slecht. Nu gaat het prima. Ik heb wel het idee, dat je beter voor de bal moet staan en de timing iets anders is.’’

Emanuel Martins Ferreira (twenty-one-up):
“De plastic is iets langzamer en ze gaan snel kapot. Ook zijn niet alle ballen rond, dus ze kunnen verkeerd stuiteren.”

Jean-Paul Montanus (US):
Mijn ervaring is dat de plastic bal een minder constante en lagere stuit heeft, waardoor je je timing behoorlijk moet aanpassen. Ook voelen de ballen zwaarder, omdat ze wat groter zijn. Daarnaast vind ik dat de ballen ook wat meer zwabberen/zweven, zeker als de tegenstander met veel topspin speelt. Dit heeft denk ik te maken met de grote hoeveelheid, eivormige/ niet perfect ronde ballen. Al met al is er na wat gewenning met de plastic bal prima te spelen. Maar mijn voorkeur gaat zeker uit naar de naadloze ballen van xushaofa, palio en Hanno. Deze ballen hebben namelijk een veel constantere en hogere stuit dan de plastic ballen met naad. Hierdoor is de aanpassing van je timing minder noodzakelijk.

Jouw ervaring?
Heb jij inmiddels al een keer met plastic ballen gespeeld? Deel dan hier jouw ervaringen!

Aantal keer bekeken: 174

Aantal keer bekeken: 174

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.