Laatste competitiewedstrijd Ben Hofhuis

Ben Hofhuis heeft een punt gezet achter zijn 45-jarige carrière als competitie spelende tafeltennisser. Na twintig jaar Eldos in Lekkerkerk en 25 jaar NTTC in Nieuwerkerk aan den IJssel stopt hij met competitie spelen. Circa 900 competitiewedstrijden heeft hij gespeeld. Na al die jaren beleeft Ben meer plezier aan het tafeltennis als de wedstrijddruk niet aanwezig en hij vrij kan spelen tegen eigen clubleden. Hij blijft dan ook wel als recreant actief bij NTTC.

Als vijftienjarige begon Ben te tafeltennissen bij Eldos in Lekkerkerk. De eerste beginselen leerde hij van zijn trainer De Beer. Samen met zijn broer Hans speelde Ben daar in het 1e jeugdteam met Aad de Beer, waar ze het schopten tot de landelijke competitie en door hun tomeloze inzet tijdens de wedstrijden een schrik voor vele tegenstanders waren. Dit was in de tijd dat een tafeltenniswedstrijd nog tot de 21 punten ging, er gespeeld werd in een best-of-three, er om de vijf punten gewisseld moest worden met de service en de rubbers van het batje nog alle kleuren mochten hebben. Met name het rubber van het tafeltennisbatje is voor Ben bijzonder geweest. Veel van zijn tegenstander hadden veel moeite met het anti-topspin rubber van Ben en vonden dat hij niet kon tafeltennissen, maar ze hadden niet door dat het bijzonder moeilijk is om met dit rubber te kunnen spelen. Met name de manier waarop Ben met zijn backhand enorm hard een bal kan inslaan is voor velen een onmogelijkheid.

Toen Eldos in 1993 ophield te bestaan was Ben eigenlijk van plan om lekker te gaan tennissen maar hij werd overgehaald om tijdelijk bij NTTC te komen spelen, wat hij dus 25 jaar heeft vol gehouden. Gedurende de eerste twintig jaar bij NTTC speelde hij met Fred Admiraal in één team en vormden ze het gezicht van NTTC. Ook met Dennis van het Groenewoud en Hans Stapels zijn heroïsche wedstrijden uitgevochten, die een ieder nog vers in het geheugen staan gegrift.

Afgelopen vrijdag was de laatste wedstrijd tegen het Goudse Vriendenschaar. Samen met Zoran Sovic en Hans Stapels kwam hij de afgelopen jaren uit in het keurkorps van NTTC in de 1e klasse. Ben’s competitie carrière werd met een 7-3 overwinning afgesloten, waarbij Ben knap twee van zijn drie partijen wist te winnen. De wedstrijd werd gespeeld in speciaal voor deze laatste wedstrijd vervaardigde shirts met het opschrift “Bedankt, Ben”.

Zoals eerder vermeld zal Ben bij NTTC als recreant blijven spelen en zal hij in het gezellige clubhome aan de Donge veelvuldig blijven komen al was het alleen maar om de barvoorraad aan te vullen, iets wat deze echte clubman al een paar jaar met veel enthousiasme doet.

Aantal keer bekeken: 84

 

Aantal keer bekeken: 84

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.