BRAinS+ en Table Stars

In het kader van BRAinS+ kan extra aandacht/tijd aan 1 activiteit (in ons geval tafeltennis) worden besteed. Op 1 school wordt dan tijdens 3 gymlessen tafeltennisles aangeboden. Dit jaar heeft NTTC hiervoor in eerste instantie contact gezocht met de twee scholen die van dezelfde gymzaal gebruiken als wij; dus de scholen rondom de club: o.b.s Prins Willem Alexander en p.c.b Gideon.

Hoe ziet de gymles er uit?
We maken gebruik van de oefeningen uit het basissprogramma Table Stars – deze oefeningen zijn speciaal gemaakt voor kinderen in de groepen 3 t/m 8.
De indeling van elke gymles is altijd hetzelfde en die hebben we hierna beschreven. De oefeningen zullen uiteraard elke les wel verschillend zijn.
Table_Stars_logo_222_150

Om te beginnen vertelt Ton in het kort wat er de komende les de bedoeling is en daarna verzorgt Fred de gezamenlijke warming-up: warmlopen en rek- en strekoefeningen.

Na de warming-up worden de kinderen in 2 groepen gesplitst en gaan ze een oefening doen waarin het voetenwerk centraal staat.
De oefening heet ‘Chinese muur’. De ene groep moet zich zijdelings verplaatsen over een lijn, zij vormen de Chinese muur. De andere groep moet proberen over te steken, door de ‘Chinese muur’,  zonder zich te laten tikken.

Ten slotte worden de kinderen in 4 groepen verdeeld: 2 groepen naar oefening 1 en 2 groepen naar oefening 2.

  1. Jeu de boules met tafeltennisballen.
  2. ballen mikken in een omgekeerde paraplu

Diploma Table stars
In de lessen kunnen de kinderen een tafeltennisdiploma verdienen. Elke les kregen ze een sticker met een letter.
De letters samen vormen (inclusief de sticker uit de nog komende 4e les) het woord STAR.

o.b.s Prins Willem Alexander

De gymlessen waren op 29 september en op 6 en 13 oktober.
In totaal deden 85 kinderen mee. Het was een vrolijke en enthousiaste groep en ze hadden het zichtbaar naar de zin.

Op de website van de school staan 3 verslagen: verslag les 1, verslag les 2, verslag les 3.

Les 4
De vierde les was op 1 november bij ons op de tafeltennisclub. In totaal kwamen 8 enthousiaste kinderen die dus de vierde letter verdienden en nu is hun diploma af. Ze mochten het diploma dan ook mee naar huis nemen.

p.c.b. Gideon

De gymlessen zijn op 28 oktober, 4 november en 11 november en worden gegeven aan de groepen 4, 5 en 6/7.
In totaal doen er 69 kinderen mee, en ook hier wordt door de kinderen met veel enthousiaste meegedaan, doet iedereen zijn/haar best en proberen ze de oefeningen zo goed mogelijk te doen.

Meer weten over tafeltennis?

We zien dat Table Stars bijdraagt aan veel plezier in de tafeltennissport en dat is eigenlijk wat we kinderen vooral bij willen brengen.

Mocht je meer willen weten over tafeltennis, of over Wat maakt tafeltennis zo leuk, of wat zijn de basisregels of leuke filmpjes. Je vindt al deze informatie op onze website. Ook de algemene informatie voor jeugdleden.

Je kan natuurlijk ook altijd een keer komen proefspelen.

 

Aantal keer bekeken: 197

Share

Speak Your Mind

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.