Coronamaatregelen (6 nov 2021)

Beste tafeltennisvrienden,

Afgelopen dinsdag (2 november) werden er door de regering aanvullende maatregelen afgekondigd om het oplopende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames te beperken. Deze maatregelen raken veel sectoren in de samenleving en voor een deel ook ons als sportvereniging. Twee maatregelen die beide op 6 november ingaan raken ons direct, namelijk:

  1. Binnensport in verenigingsverband mag alleen als je volledig gevaccineerd bent, hersteld bent van corona, of in de voorgaande 24 uur op het virus bent getest. Dat geldt ook voor bezoekers, die zelf niet meedoen.
  2. De anderhalve meter onderlinge afstand dient weer in acht te worden genomen.

Bij ons gold al dat je alleen gebruik kon maken van het horecagedeelte in de zaal als je volledig gevaccineerd was, hersteld was van corona of dat je in de voorgaande 24 uur getest was. De gemakkelijkste manier om dat aan te tonen is het laten controleren van je QR-code op je coronapas op je mobiel. Wat nu verandert, is dat dit niet alleen zal gelden voor het horecagedeelte, maar voor het hele gebouw. We geven dat vorm door bij de ingang van het gebouw een bord neer te zetten waarop vermeld wordt, dat je bij de ingang van de zaal wordt gecontroleerd en het gebouw onmiddellijk moet verlaten, als je daar geen geldige coronapas kunt laten zien.

We brengen de anderhalve meter tot uiting door de tafels op voldoende onderlinge afstand te zetten. Daarnaast zal het “binnen gedeelte” van de bar alleen dienen als uitgiftepunt. Langs de korte kant van de zaal zetten we stoelen neer op anderhalve meter van elkaar. Als je naar de wedstrijden kijkt op de bank vragen we iedereen om met niet meer dan 2 mensen op een bank te gaan zitten. Voor het hele gebouw geldt, dat we vragen om de anderhalve meter onderlinge afstand aan te houden.

In de zaal hoeven geen mondkapjes te worden gedragen.

Niet leuk die aanscherpingen, maar we kunnen in ieder geval blijven tafeltennissen.

Met vriendelijke groet,

Karel te Lindert
Voorzitter NTTC

Aantal keer bekeken: 17

Share

Speak Your Mind

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.