Houten Planken Toernooi 2023

Voorheen was dit het IVA Houten Planken toernooi. De initiator van dit toernooi, Hans Hofhuis, zwaait bij IVA echter niet meer de scepter en zijn opvolger(s) zijn met de sponsoring gestopt. De naam is daarom gewijzigd in “Houten Planken toernooi”. We bedanken Hans voor zijn support van de afgelopen jaren.

De laatste maal dat dit toernooi gehouden werd was vlak voordat de coronaperiode aanbrak in 2020 en die was pas voorbij in maart 2022. Het Houten Planken toernooi wordt altijd in januari gespeeld, dus dit was weer de eerste editie sinds drie jaar. Met 20 deelnemers werd er een viertal 5-kampen gevormd, waarbij de eerste twee van iedere poule overgingen naar de kwart finale. De indeling van de poules was als volgt:

Poule 1POULE 2POULE 3POULE 4
Hans Stapels5-5Taw Nay Chain5-5Frans Meijer5-5Hans Hofhuis5-5
Maarten Appel5-4Karel te Lindert5-4Pawan Singh5-4Ad van Heijningen5-4
Ricardo van Houten5-3Peter de Bruijn5-2Tom Jansen5-2Pim van der Zalm5-3
Erik van Bemmel5-2Richard van Houten5-2Corina Kraan Molenaar5-2Ruud Polak5-2
Renee Stolk5-1Brord van Westing5-1André Adams5-1Aidan Doelman5-1
Willy van den Berg5-0Herman Legerstee5-1Ruud Boukema5-1Jan Voogd5-0

Meest opvallende uitslag uit deze poules was wel de overwinning van de normaal met een houten plank spelende Peter de Bruijn uit de 55+ groep op Richard van Houten. Hierdoor werd Peter heel knap 3e in zijn poule.

De kwartfinales gingen tussen (waarbij eerstgenoemde de winnaar werd):

  • Hans Hofhuis – Maarten Appel
  • Pawan Singh – Taw Nay Chain
  • Ad van Heijningen – Frans Meijer
  • Hans Stapels – Karel te Lindert

De halve finales gingen hierna tussen (waarbij eerstgenoemde de winnaar werd):

  • Hans Hofhuis – Pawan Singh
  • Hans Stapels – Ad van Heijningen

De wedstrijd tussen Hans Hofhuis en Pawan was echt van uitzonderlijke kwaliteit. Het deerde Pawan blijkbaar niet dat hij voor de eerste keer met een houten plank speelde, want hij sloeg werkelijk de prachtigste ballen die Hans op nog miraculeuzere wijze wist te retourneren.

De finale tussen Hans Hofhuis en Hans Stapels werd, in tegenstelling tot de 2014 editie, nu wel gespeeld. Destijds ging het niet door omdat de heren het niet eens konden worden op welke tafel de finale gespeeld moest worden (wat achteraf op een misverstand bleek te berusten).
Hans Hofhuis was met 11-7 in de 5e game de sterkste en mocht zich evenals de laatst gespeelde editie de “Houten Planken Koning” van NTTC noemen.

De halve finale tussen Pawan en Hans Hofhuis

Aantal keer bekeken: 14

Share