Overlijden Frans Duijve

Afgelopen woensdag 13 januari 2021 is Frans Duijve op 86-jarige leeftijd overleden.

Velen van ons zullen Frans persoonlijk gekend hebben, maar hierbij een summier overzicht voor wat hij voor de club heeft gedaan en heeft betekend.

Frans heeft aan de wieg gestaan van onze vereniging. Kort na de oprichting in 1957 werd hij lid. Er werd toen nog gespeeld in café l’Esperance aan de ’s-Gravenweg, alvorens de overstap te maken naar de gymzaal aan de Rijskade. Om ooit eens een eigen home te kunnen verwezenlijken is Frans jarenlang actief geweest met de inzameling van lotto formulieren en dit heeft NTTC geen windeieren gelegd. In 1975 kwam er een renovatie van de gymzaal en voor NTTC betekende dit dat we de beschikking kregen over een eigen ontmoetingsruimte annex bar. Vanaf dat moment heeft Frans de inkoop en financiën van de bar bijna geheel alleen op zich genomen en dit heeft hij tot enige jaren geleden nog volgehouden.

Toen duidelijk was dat de gymzaal aan de Rijskade eens tegen de vlakte zou gaan en wij op zoek moesten naar een nieuwe accommodatie, heeft Frans hier zijn ziel en zaligheid in gelegd. Als voorbeeld van zijn tomeloze ijver was hij tijdens de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 aanwezig om alle fractievoorzitters namens NTTC en bos bloemen aan te bieden. Aan de realisering van onze huidige accommodatie met bijbehorende ontmoetingsruimte heeft Frans enorm bijgedragen. Frans heeft getafeltennist van 1958 t/m 2003 en speelde van 1972 t/m 1983 in het 1e team, samen met Fred Admiraal en Bram Suvaal. 

Op bestuurlijk niveau was Frans ook bijzonder actief. Van 1970 t/m 1982 was hij secretaris en van 1983 t/m 2011 was hij voorzitter van NTTC. Daarnaast was hij vanaf 1979 tot aan de fusie met de afdeling Holland West in 1996 voorzitter van de afdeling Gouda van de NTTB. 

Tijdens de viering van het 50-jarig jubileum in 2007 werd Frans erelid van NTTC. Daarnaast was hij erelid van de afdeling West, ontving hij het onderscheidingsteken van de NTTB en werd hij onder andere vanwege zijn bijdrage aan de tafeltenniswereld koninklijk onderscheiden.

Aantal keer bekeken: 126

Share

Speak Your Mind

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.