André Adams clubkampioen B-poule

Om te beginnen met het einde van de avond:
Er werd mij gevraagd een verslag te schrijven. Dus bij deze al bij voorbaat mijn excuses als dit verslag misschien wat hiaten vertoont en tevens voor het feit dat dit verslag misschien wat eenzijdig gekleurd zou kunnen zijn. Dit zal aan het einde duidelijk worden als je ziet wie dit geschreven heeft.

Dus alvast SORRY.

De avond begon al spannend. Komen alle mensen wel opdagen? Rond 8 uur misten we nog Jeroen en Dennis. Van Jeroen wisten we dat hij later zou komen maar Dennis kon niet zodat het een 6 en een 7 kamp werd.

De verdeling over de groepen werd eerlijk door Maarten en Frits met een dobbelsteen verdeeld. Waarna het toernooi geopend werd door Maarten. Hij vertelde dat we best of  three spelen. Daarna nog een wedstrijd om de plaatsen 11 t/m 5 te bepalen en een kruisfinale tussen de nummers 1 en 2.

A-groep
In de A-groep werden maar drie wedstrijden van 3 games gespeeld. Namelijk Piet tegen André, Piet tegen Karel en Karel tegen Tom. Hiervan won Piet de eerste tegen André en Karel won de beide andere partijen. Hier komt al voorzichtig de sterkte in deze groep tevoorschijn.

Verder zijner ook maar drie games boven de 11 punten geëindigd. André – Piet 14–16, Tom – Jeroen  15–13  en André – Tom 13–11.
Beide deze laatste wedstrijd had André zoveel mazzel dat ik niet anders kan dan: Tom nogmaals SORRY.

Uiteindelijk eindigde Bjorn op plaats 7 ondanks zijn tomeloze inzet. Jeroen werd 6de, Piet 5de terwijl hij als enige van André had gewonnen. Ruud B werd 4de, Tom 3de, Karel 2de en André 1ste.

B-groep
In de B-groep was het een stuk spannender. Hier werden 4 wedstrijden in 3 games gespeeld. Daan – Frits , Herman – Frits, Ruud P. – Daan en Roel – Aidan.  Daan won twee wedstrijden, Herman en Aidan wonnen de andere wedstrijden. En hier maar één wedstrijd boven de 11; Roel – Aidan  12-14.

Frits, zelfs  twee keer een 3-setter, maar helaas als 6de geëindigd. Herman eindigde met 1 punt meer op de 5de plaats.
Toen waren er drie met ieder 3 punten. Aidan werd 4de Ruud P. werd 3deen Roel 2de. En als duidelijke winnaar hier Daan die alles had gewonnen. Ook had hij gehoopt in de kruisfinale tegen André te mogen spelen.
Helaas ik werd ook eerste. SORRY

Klasseringen 5 t/m 12
Om plaats 11 en 12 streden Jeroen en Frits. Gewonnen door Jeroen in 5 games.

Om plaats 9 en 10 door Piet en Herman. Gewonnen door Piet in 3 games.

Om plaats 7 en 8 streden Ruud B. en Aidan. In 4 games gewonnen door Ruud B.

En om plaatsen 5 en 6  werd gespeeld door Tom en Ruud P. Nadat Ruud eerst met 2-0 achter kwam won hij toch nog met 2-3.

Kruisfinales
Daan tegen Karel. Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken, maar Karel won uiteindelijk toch duidelijk met 0-3.

De andere kruisfinale was André tegen Roel. Op allerlei manieren probeerde Roel zijn tegenstander van tafel te vegen. Maar uiteindelijk won André met 3-1. Duidelijk, maar toch ook een beetje mazzel. Roel SORRY!

Finales
Roel mocht met Daan om de 3de en 4de plaats strijden. Na een mooie strijd won Roel uiteindelijk deze wedstrijd. Roel gefeliciteerd met je 3de plaats. Helaas moest ik mij concentreren op de laatste wedstrijd dus ik heb de finesses gemist. SORRY

De wedstrijd uiteindelijk om het kampioenschap. Om er voor te zorgen dat alles goed ging werd er gespeeld met scheidsrechter Maarten. Waarvoor dank.

Finalisten: Karel tegen André.

Ze hadden vandaag al in de B-groep tegen elkaar gespeeld. Toen won André. Maar zoals bij velen bekend is Karel een taaie rakker en gaat altijd tot het gaatje.

De eerste game was dan ook weer heel spannend en André won hem nipt met 11–9. De tweede game startte Karel voortvarend en kwam met 3–1 voor. Echter gaande de game kwam André dichterbij en won met 11-8.

Uit betrouwbare bron weet ik dat André het de afgelopen competitie het al 2 of 3 keer voor elkaar heeft gekregen om met 2-0 voor te staan en uiteindelijk toch te verliezen. Echter …… dit keer ging hij recht op zijn doel af en won ook de derde game met 11–6.

André gefeliciteerd met je allereerste clubkampioenschap na precies 25 jaar lid van NTTC.

Maar om even terug te komen op SORRY:

Ik heb NERGENS spijt van.

                                                           André Adams

Aantal keer bekeken: 52

Aantal keer bekeken: 52

Share

Speak Your Mind

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.