Clubkampioenschappen NTTC 2019

In een tweetal zevenkampen, gevolgd door kruisfinales, werd er op donderdag 12 december door veertien deelnemers gestreden om de titel van clubkampioen van NTTC. Organisator Maarten Appel had de twee groepen ingedeeld op sterkte volgens de ELO ranking.

De eerste zevenkamp bestond uit Hans Stapels, Martijn den Hoedt, Richard van Houten, Fred Admiraal, Ad van Heijningen, Brord van Westing en André Adams. Laatstgenoemde, de nummer twee van de B-groep eerder in de week, had al zijn kruid reeds op maandag verschoten en wist geen enkele partij te winnen, maar tegen Fred werd maar nipt met 11-9 in de 5e game verloren. Fred, Ad en Brord eindigden allen met twee overwinningen op een gedeelde vierde plaats. Voor Ad moet het een slijtageslag zijn geweest, want na 15 jaar niet meer getafeltennist te hebben speelde hij zijn eerste drie partijen in vijf games, waarvan hij er één wist te winnen. Hans wist al zijn partijen te winnen en won daardoor de poule. Martijn en Richard moesten onderling uitmaken wie er door zou gaan naar de halve finale. Martijn was in supervorm en wist met 3-0 van Richard te winnen en ging dus samen met Hans naar de halve finale.

In groep twee speelden Zoran Sovic, Hans Hofhuis, Maarten Appel, Taw Nay Chain, Guus van Amerongen, Frans Meijer en Tom Jansen. Als enige Hoofdklasser in de groep was Zoran de favoriet en hij maakte dit dan ook volkomen waar. Met slechts twee verloren games wist hij al zijn partijen te winnen. Tom, de winnaar van de B-groep op maandag, won één partij en wist door een beter onderling resultaat met Guus beslag te leggen op de 6e plaats. Ook Guus speelde na een afwezigheid van 15 jaar veel partijen in vijf games, maar wist er hiervan geen een in zijn voordeel te beslissen. Wie met Zoran mee zou gaan naar de halve finale werd beslist via een zinderende wedstrijd tussen Maarten en Taw Nay. Via 1-1 en 2-2 bracht de vijfde game de beslissing en Taw Nay won deze game met 14-12.

De eerste kruisfinale ging tussen Hans en TawNay. Taw Nay deed zijn uiterste best maar kon niet verhinderen dat Hans met drie gewonnen games naar de finale ging. 

De andere kruisfinale ging tussen Zoran en Martijn, waarbij Hoofdklasser Zoran toch wel favoriet was. Martijn bleek het hier niet mee eens te zijn en wist Zoran’s aanvallen veelvuldig te pareren en won de partij in drie games. Hierdoor hadden we geen herhaling van de finales van 2018 en 2016 tussen Hans en Zoran.

In de poule had Hans reeds van Martijn gewonnen en ook in de finale bleek hij met 3-0 de sterkste, waardoor Hans voor de 15e maal clubkampioen van NTTC werd.

Aantal keer bekeken: 87

Share

Speak Your Mind

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.