Hans Stapels clubkampioen senioren 2013

Donderdag 19 december 2013 was het zover. Na de loting en de nodige voorbeschouwingen in de week vooraf mochten de spelers van groep A eindelijk aantreden tegen Rob (winnaar groep B), Erik (verliezend finalist groep B) en tegen de jeugdspelers Corné en Stefan. Corné is namelijk de kampioen van de jeugd 2013 geworden! Hij won in de finale van Stefan.

In 2 zevenkampen werd uitgemaakt wie naar de kruisfinales zou gaan. In poule A lukte het de spelers van team 1 (Hans Stapels en Pawan) om zich bovenaan de ranglijst te positioneren om door te kunnen gaan. In poule B was het zeer spannend. Ben, Hans Hofhuis en Fred hadden na 6 wedstrijden een gelijk aantal punten. Op basis van onderlinge partijen bleek dat Ben 2e was en Fred 1e. Hans Hofhuis had net niet genoeg games gepakt en werd daardoor 3e.

Veel lof gaat nog naar de jeugdspelers, zij hebben aardig wat senioren het nakijken gegeven. Corné heeft 3 wedstrijden gewonnen en Stefan 2!

Zoals vaak het geval zijn kruisfinales vaak de spannendste wedstrijden. Ook nu, want beide werden in 5 games verspeeld. In kruisfinale 1 kon Ben in de 4e game nog gelijk maken, maar Hans was in de 5e game (met behulp van het net..) iets sterker dan Ben. In de kruisfinale 2 had Pawan zijn handen vol aan het doordachte spel van Fred. In de beslissende game had Pawan 2 punten meer (12-10). Deze ging hiermee door naar de finale.

In de finale bleek de ervaring van Hans sterker dan het jeugdige enthousiasme van Pawan. In een goede partij met mooie punten ging de finalewedstrijd toch in maar 3 games naar Hans. Deze is hiermee clubkampioen 2013 geworden!

Klik hier voor de standen van de poules en (kruis)finales:

Uitslag clubkampioenschappen 2013

kampioenen 1e-3e klas

Aantal keer bekeken: 305

Share

Speak Your Mind

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.