Tom heerst in B-poule

Aan het einde van de avond werd mij (Tom) gevraagd een stukje te schrijven, dat doe ik uiteraard graag!

Het geschiedde op maandag 9 december 2019.
Vol spanning werd er gewacht op de groepen die vanavond gemaakt zouden worden. Er was een zeer grote opkomst, drie zeer sterke groepen werden gevormd en de wedstrijden gingen van start.

In groep A werden de eerste punten van de avond veiliggesteld door Daan en Ruud B. Frits en Renee moesten echter het onderspit delven. Verder was het in groep A vrij snel duidelijk dat Karel en Daan de groepswinnaars zouden worden. Er werd nog een belangrijke pot gespeeld aan het einde van de groepsfase waarin Ruud won van Renee en daardoor de derde plek veilig stelde.

In groep B was het een stuk spannender. Onze eigen penhouderkoning wist al zijn partijen te winnen. Hij versloeg als één van de weinigen André vanavond met een knappe 3-1 overwinning. Verder was André degene die de tweede plek kon veilig stellen. Helaas waren de andere spelers van de groep met één winstpartij geëindigd waardoor ze na het rekenwerk helaas niet in de kwartfinale mochten verschijnen.

In groep C werd het spannend. Deze groep bestond uit maar liefst 6 spelers. De spelers die hieruit zouden komen zijn dus conditioneel zeer sterk! De eerste 3 partijen in deze poule waren klinkende overwinningen. Koos en Piet speelde een zeer uitzonderlijke game die eindigde met 20-18 in het voordeel van Koos. Verderop in de groepsfase kwam nog een zeer slopende wedstrijd. Deze bestond uit Erik tegen Tom. Beide heren hadden zich al geplaatst voor de kwartfinale maar er restte nog een wedstrijd voor de groepsoverwinning. Deze werd in vijven afgesloten en Tom trok aan het langste eind. Ook hier was een grote puntenuitslag nodig. De eerste game werd gewonnen door Erik met 17-15! Beide heren waren uitgeput maar moesten door.

Na de groepsfase werden er kwartfinales gemaakt. Deze bestonden uit Karel tegen Koos, André tegen Erik, Aidan tegen Ruud en Tom tegen Daan.

De eerste kwartfinale was Karel iets te sterk. Hij dwong Koos genoegen te nemen met een 3-0 nederlaag maar wel een goede kwartfinale.

In de andere kwartfinale wist Erik die toch enigszins uitgeput bleek van de slag tegen Tom 1 game te winnen. Dit maakte dat onze oude Poule B Clubkampioen door kon strijden voor de prolongatie van zijn titel.

Ruud was de eerste van de avond die onze penhouderkoning wist af te troeven in de kwartfinale. Met een 3-1 overwinning kon Ruud zich opmaken voor de halve finale.

Tot slot was daar de kwartfinale tussen Daan en Tom. De eerste game kon Tom beter overslaan. Hij had deze game niks in te brengen. Daan tikte hem met 11-2 weg. Echter ging er in de tweede game een andere wind waaien. Daan begon ballen te missen en Tom sloeg ze warempel raak. Daan moest genoegen nemen met een 3-1 nederlaag.

In de halve finale moest Ruud het opnemen tegen Tom. Deze halve finale was duidelijk te zien dat beide heren erg moe waren. Ze hadden het conditioneel zwaar. Tom won deze halve finale met 3-0

In de andere halve finale konden we genieten van de finale van vorig jaar. André moest tegen Karel. Deze wedstrijd was zeer spannend. Het werd uiteraard in vijven bij deze heren. André wist de wedstrijd te winnen en mocht zich opmaken voor de finale. Volledig uitgeput mocht hij het opnemen tegen Tom.

In de finale was de spanning om te snijden. De grote vraag bleef: Waar zijn die SORRY ballen van André. De eerste game ging voorbij en er was nog geen SORRY bal geweest. Zou deze SORRY bal nog komen?
De tweede game ging iets sneller voorbij en dus minder tijd voor een goede SORRY bal. In de derde game kwam de SORRY bal dan eindelijk. Echter was onze clubkampioen niet degene waar de bal vandaan kwam, neenee hij kwam van Tom, die met 3-0 in de finale André van de tafel sloeg. (11-8,. 11-5, 11-3).

Tom gefeliciteerd met het clubkampioenschap! En André.. ja.. Sorry! Tot volgend jaar!

Aantal keer bekeken: 56

Share

Speak Your Mind

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.