Hans Stapels wint IVA Houten Plankentoernooi

Voor de elfde maal werd afgelopen donderdag bij NTTC het IVA Houten Plankentoernooi gespeeld.

Terug naar de roots van het tafeltennis, daar iedereen speelt met  de zgn. houten plank, een TT batje zonder schuimrubber en de noppen aan de buitenkant, waardoor het niet mogelijk is met effect te spelen. Ben Hofhuis was de afgelopen jaren duidelijk te sterkste, maar bij zijn afwezigheid moest er een nieuwe kampioen komen.

Zeventien deelnemers vochten in drie poules om de plaatsen voor de kwartfinales. In de eerste poule eindigde Taw Naw Chain op een knappe 2e plaats en ging samen met Hans Stapels en Richard van Houten naar de volgende ronde. De tweede poule werd gewonnen door good old Frans Meijer , waarbij Martin de Jongh en Jelle Uringa op een resp. 2e en 3e plaatst eindigden. De laatste twee kwartfinalisten kwamen uit poule drie, waarbij Hans Hofhuis sterker bleek dan Fred Admiraal.

Vanaf de kwart finales waren er nauwelijks games die met meer dan 3 punten verschil werden gewonnen, wat resulteerde in zeer spannende wedstrijden. Hans Hofhuis won van Jelle Uringa, Frans Meijer won van Richard van Houten, terwijl Hans Stapels en Taw Naw Chain sterker bleken dan Martin de Jongh en Fred Admiraal.

De eerste halve finale ging tussen Hans Stapels en Hans Hofhuis, waarbij Hans Stapels net de sterkste bleek te zijn. Taw Naw Chain bleek in de andere halve finale in vier games slechts vijf punten minder gescoord te hebben dan Frans Meijer waardoor de finale ging tussen Hans Stapels en Frans Meijer, waarbij Hans in de laatste game met 11-9 won van Frans en zich voor een jaar de Houten Planken kampioen van NTTC mag noemen.

Aantal keer bekeken: 115

Aantal keer bekeken: 115

Share

Speak Your Mind

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.