‘Italiaanse overwinning’ bij mini-batjes toernooi

Donderdag 5 juni werd het eerste NTTC mini-batjestoernooi gehouden. Met 20 deelnemers werd het een mooie spelavond, waarin de kleine batjes en de vooraf toebedeelde handicaps () voor verrassende wedstrijden zorgden. Dennis zorgde voor het trekken van de lootjes, waarna de deelnemers in hun eigen poule konden beginnen met spelen.

Poulefase

Poule A:
Ben H. (0), Maarten (3), Ruud P. (7), Corné (4) en Aad (8).
In deze zware poule kon Ben H. als ‘ster van Belgrado’ zijn internationale status niet waarmaken. Corné was duidelijk de sterkste met 3 overwinningen en 1 gelijkspel. De 2e plaats ging naar Maarten.

Poule B:
Hans S. (0), Eric (8), Martijn (8), Tony (6) en Dennis (8).
Martijn was oppermachtig in deze poule met 4 overwinningen. Zijn lange armen compenseerden het kleine batje. Hans S. was begonnen met een gelijkspel, een nederlaag en nog en gelijkspel en stond dus op de rand van uitschakeling. De laatste poulewedstrijd ging tegen Tony. Tony had inmiddels al keurig 4 punten en een gelijkspel zou voldoende zijn. Helaas voor Tony begon Hans telkens beter aan het materiaal te wennen. Hans dus ‘op zijn Italiaans’ door naar de kwartfinale.

Poule C:
Stefan (4), Frans M (3), Ricardo (8), Rob (5) en Ton (6).
Stefan won zeer solide al zijn poulewedstrijden. En ja, zolang de tegenstander de fouten maakt, hoeft hij niet aan te vallen. Ricardo wist na een slechte start toch nog 2e te worden en plaatste zich dus ook voor de kwartfinale.

Poule D:
Hans H. (2), Victor (10), Ruud B. (10), Max (10) en Co (10).
Hans H. en Victor maakten de dienst uit. Onderling speelden ze gelijk en ze wonnen al hun overige partijen . Het gamesaldo was beslissend voor wie als 1e of als 2e zou doorgaan. Met 1 game verschil werd Hans H. 1e.

Kwartfinales

Opvallend veel jeugd(ige) spelers in de kwartfinale. Het merendeel van de reeds uitgeschakelde spelers werden nu als toeschouwer getrakteerd op 4 prima partijen. De meeste aandacht ging uit naar de wedstrijd op het centercourt tussen Corné en Hans S. Corné won de eerste game, maar moest de 2e game met 14-16 inleveren. Hans S. won daarna ook de 3e en de 4e game.
De 2e kwartfinale ging tussen Martijn en Maarten. Martijn ging gewoon verder met waar hij was gebleven. Dit betekende zijn 5e overwinning op rij. Stefan en Victor maakte er ook een echte wedstrijd van. De langstdurende partij uit de kwartfinale werd door Stefan in 4 games gewonnen. Victor verdient echter een compliment voor zijn sterke optreden deze avond.
In de laatste kwartfinale won Ricardo in 4 games verrassend van Hans H.

Halve Finale

De mooiste partij van de avond was de halve finale tussen Hans S. en Stefan. Na 11-9, 2-11, 2-11 en 11-6 was er een beslissende 5e game noodzakelijk. Stefan liep net als in de 2e en 3e game uit naar een grote voorsprong…maar toch wist Hans puntje voor puntje terug te komen en te winnen.
Martijn mocht tegen zijn teamgenoot uitmaken wie de andere finalist zou worden. Met de 6e overwinning op rij was Martijn de terechte finalist.

Finale

De finale ging tussen 2 oude bekenden: Martijn en Hans S. In poule B hadden ze in hun 2e wedstrijd al tegen elkaar gespeeld. Martijn had (weliswaar met enige moeite) gewonnen, waarna zijn opmars naar de finale door niemand meer kon worden gestuit. Hans S was na die poulewedstrijd bijna uitgeschakeld, maar hij bleef in de race. In de halve finale kwam hij opnieuw vanuit geslagen positie terug en in de finale won Hans ‘op Italiaanse wijze’ het toernooi (11-8, 4-11, 11-9, 12-10).

 

Aantal keer bekeken: 383

Share

Comments

  1. Rob Jasperse zegt

    Martin,

    Bedankt voor het organiseren van het mini batjes toernooi, ik vond het erg geslaagd en ik hoop dat dit een traditie wordt.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.